Een praatjesmaker, dat is Tygo. Hij begint met kletsen zodra hij wakker wordt en stopt pas als hij gaat slapen. Soms zitten hier hele grappige, leuke en lieve uitspraken tussen. Deze vind je hieronder.

Billenkoek

Tygo stond voorovergebogen en oma gaf hem een paar speelse tikjes op zijn billen. "Zo, dat is billenkoek." Tygo kijkt haar aan en zegt: "Nee hoor, dat is geen koek, want dat kun je niet eten."


Ik heb poep

Tygo kwam naar me toe met zijn hand aan de achterzijde in zijn onderbroek gestoken, krabbend aan zijn billen. Ik vroeg wat hij aan het doen was en hij zei: "Ik heb poep." Bleek een natte wind te zijn, dat jeukt dan natuurlijk. Snel een billendoekje erbij en de billen schoongemaakt. Vervolgens zei ik tegen Tygo: "Je billen zijn schoon. Maar welke vinger was het nou?" Hij ruikt vervolgens aan zijn vingers en steekt zijn wijsvinger uit naar mij. "Deze!"

Scheuren maar

We zijn net terug van vakantie en gisteravond heb ik mijn ‘zwanger scheurkalender’ bijgewerkt. En op de bank laten liggen.

Deze kalender telt af tot 'the day’. Vanochtend was Tygo als eerste beneden en een tijdje later ontdekte ik dat hij een paar blaadjes van de kalender afgescheurd had. Ik vroeg waarom hij dat gedaan had. Zijn antwoord: "Dan komt de baby sneller." 

Sorry vent, we moeten toch nog ongeveer 166 dagen wachten. 

50 eurocent

Dennis en Tygo gingen boodschappen doen. In de supermarkt wil Tygo dan vaak in de boodschappenauto. Ditmaal stond deze er niet en vervolgens wilde Tygo een klein karretje. Dennis gaf Tygo 50 eurocent en ze gingen boodschappen doen.

Na het afrekenen ging Tygo zijn karretje terugzetten. Dennis vraagt zijn geld terug. Tygo kijkt hem aan en zegt: "Nee hoor, dit is voor in mijn spaarpot."

En zo geschiedde...

Broertje of zusje?

Ik: "Tygo, bij jou op het kinderdagverblijf zitten Yannick en Yasmine. Dat zijn broer en zus toch?"

Tygo (kijkt blij): "Ja, dat klopt." 

Ik: "Zou jij een broertje of een zusje willen?"

Tygo: "Nee hoor."

Mobiele eenheid

Tygo, op een dag dat wij samen thuis waren, binnen een kwartier:

"Ik heb even een mailtje doorgestuurd naar papa."

"Mama, wil je je telefoon wegleggen? Ik heb papa al een appje gestuurd."

 

IJsbeer

Tygo: "Mama, ik ga voor jou een ijsje maken, zo koud als de neus van een ijsbeer!"