Recept wrap kip-mango

Soms vind ik het lastig om te bedenken wat ik wil klaarmaken voor het eten. Wanneer ik aan de mannen vraag waar ze zin in hebben, komt het meestal neer op twee opties; friet of BBQ. Ik heb mezelf voorgenomen om, wanneer ik een succesrecept heb gevonden, deze ook te delen. Mocht ik weer eens inspiratieloos zijn, kan ik zelf nog even terug kijken :-)

Dennis verraste me vanavond met deze lekkere wrap. Ik vond hem zo lekker dat ik je het recept niet wil onthouden.

Voor 2 personen, avondmaaltijd (voor lunch kun je halveren), in 30 minuten klaar.

 

Benodigdheden

4 medium tortilla-wraps (er zijn diverse lekkere wraps op de markt, wij hadden met knoflook-smaak)

2 kipfilets

1 mango

8 plakjes rauwe ham

20 hazelnoten

wat sla (gemengd in een zakje, of zelf gesneden)

half kuipje Danone Hüttenkäse bieslook peterselie (originele recept is met kruidenkaas)

4 theelepels groene pesto

twee theelepels cajun kruiden

1 eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze

De kipfilets in 4 of 5 stukken snijden en kruiden met de cajunkruiden. Half uurtje laten staan (op temperatuur laten komen), en dan in de olijfolie bakken. De mango vast in reepjes snijden. In een droge koekenpan de wraps verwarmen zodat ze makkelijker rollen. De wraps vervolgens dun besmeren met Hüttenkäse. Over het midden van iedere wrap een streepje pesto smeren. In de pan nog een beetje olie, en dan de rauwe ham bakken. Sla op de wraps leggen. De kip in reepjes snijden en in de lengte over de wraps verdelen. De mango in de lengte over de wraps verdelen. De hazelnoten wat kleiner maken en over de wraps verdelen. Per wrap twee plakjes gebakken rauwe ham op de wraps leggen. De wraps oprollen en met de vouwkant naar beneden even een minuut of tien laten liggen. De wraps ontrollen dan niet meer, en zijn lauw-warm, perfecte temperatuur om te eten. Eet smakelijk!

 

Het originele recept komt van Smulweb.


Plaats reactie