Grote Broer met veel vragen

Tygo wordt in maart Grote Broer! Hij weet het sinds onze verjaardag (Dennis en ik zijn op dezelfde dag jarig) en naast cadeautjes voor ons lagen er ook twee pakjes klaar voor hem.

Het boekje ‘Bobbi wordt grote broer’ en een t-shirt met de tekst ‘Ik ben klaar voor de babykamer… want ik word grote broer!’ Het idee was even wennen: ‘Nee hoor.’ Maar al gauw ging hij naar boven, naar de toekomstige babykamer, om op te ruimen (lees: verhuisdozen van links naar rechts schuiven) en ging hij boven aan de trap zitten wachten tot de baby kwam.

Tygo heeft sindsdien ook heel grappige vragen gesteld.

Toen we op onze verjaardag aan tafel schoven om te lunchen: ‘Mama, kan je nog wel eten dan?’

En dezelfde dag: ‘Hoe komt de baby eruit? Toch niet uit je mond?’ ‘Nee, uit de onderkant’. ‘Oh ja’. 

Een dag later: ‘Hebben vogels ook een gaatje aan de onderkant?’ ‘Ja, hoor.’ ‘En andere dieren?’ 

En deze week: ‘Komt de baby uit je voet?’ ‘Nee, hoor, daaruit (wijzend op mijn kruis).’

Ik heb Tygo ook uitgelegd dat de baby in een zakje water in mijn buik zit. ‘Dus de baby is aan het zwemmen? Kan het dan ook spetteren?’

En Tygo heeft besloten dat er meer baby’s gaan komen: ‘Ik heb ook een baby in mijn buik. Een meisje, ze heet Mia. En papa ook. Dat is een jongen.’ Waarom ik geschrokken reageerde: ‘Drie baby’s? Daar hebben we toch helemaal geen plaats voor? Hoe moeten die allemaal op de commode?’ Mijn ‘paniek’ vond hij prachtig. Tygo heeft gelukkig overal een oplossing voor: ‘Ik ga nog een commode maken.’   


Plaats reactie