Jij kan er ook niets aan doen

Dinsdag krijgen we de sleutel van onze nieuwe woning. Niet alleen wij zijn eraan toe, ook Tygo lijkt er klaar mee te zijn. Hij is de laatste weken erg aanhankelijk, wil continu kroelen en heeft soms buien dat hij niets van ons of één van ons wil weten. Is andere momenten enorm baldadig op het bewust ongehoorzame af en huilt veel.

Gisteren brachten mijn ouders hem thuis en hij weigerde om naar binnen te gaan. Is het een peuterfase, of heeft hij last van alles wat er op hem af komt?

Ik vermoed het laatste. De verhuisdozen stapelen zich langzaam op in huis. Hij heeft samen met Dennis al een paar dozen met speelgoed gevuld voor het nieuwe huis en hij hoort ons er ook over praten. Hij praat zelf ook over het nieuwe huis, maar dat is toch lastig te bevatten voor hem.

Afgelopen weekend ben ik op zoek gegaan naar een peuterboekje over verhuizen en ik heb het boekje ‘Bobbi gaat verhuizen’ gevonden. Bobbi beleefd allerlei avonturen die peuters ook meemaken (uit logeren bijvoorbeeld) en wij zijn hier fan van Bobbi.

Toen we Tygo uiteindelijk zover hadden dat hij naar binnen wilde, lag het boekje ingepakt klaar op zijn bord. Gisteravond heeft oma het boekje voor het slapen gaan voorgelezen en vanochtend pakte Tygo het opnieuw, zodat ik het op ons grote bed kon voorlezen. Vol aandacht zit hij naar de plaatjes te kijken en ik refereer bij het lezen en het bekijken van de plaatjes steeds aan zijn eigen situatie.

Lief mannetje, ik hoop dat Bobbi je helpt om te begrijpen wat er allemaal gebeurd en dat deze periode voor jou snel voorbij mag zijn. Ik zal beloven om te proberen mijn rust te bewaren. Want jij kan er ook niets aan doen. We gaan jou zoveel mogelijk bij het klussen betrekken en er met zijn allen wat moois van maken van het nieuwe huis!

 


Plaats reactie