Hoe inspiratie vorm krijgt

We gaan verhuizen. Per november krijgen we de sleutel en verhuizen we naar een eigen 2 onder 1 kap woning. Een nieuwe plek die we samen gaan inrichten. Dus hier in huis wordt met meer interesse dan ooit in woonbladen gekeken en worden wooninspiratie-programma’s op televisie gevolgd. En verrassend is hoe inspiratie vorm krijgt!

Er werd in Eigen Huis en Tuin vandaag een studentenkamer ingericht, waarbij een grote foto van stadion De Kuip werd opgehangen. Feyenoord en Rotterdam hebben in dit huishouden een dominante plek, maar daarover later meer. In de overtuiging dat alles op het internet terug te vinden is vonden we de foto uit het programma terug op Werk aan de Muur. Een mooie site waar je enorm veel prachtige foto’s kunt bestellen en ook op diverse materialen kunt laten afdrukken.

En dat leverde weer nieuwe inspiratie op voor de woonkamer. Want we hebben straks een schouw waar we iets moois op weg willen zetten. De schouw is van marmer en niet direct mijn smaak, dus we gaan er een twist aan geven om het naar ons zin te maken. Het begon te borrelen bij het zien van een metalen vis in allerlei kleuren bij de ingang van het aquarium van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De woonkamer blijft waarschijnlijk grotendeels wit, dus we willen een kleurrijke blikvanger op de schouw. Maar verder dan “kleurrijk” ben ik de afgelopen maand nog niet gekomen.

Op Werk aan de Muur maken de foto’s van de Kuip onderdeel uit van een grote serie over Rotterdam. Er zijn ook foto’s van de Markthal en ik ben direct verkocht. Ik vind het twee voetbalvelden grote kunstwerk aan de binnenzijde van de Markthal, Hoorn des Overvloeds, gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam prachtig. Altijd al gevonden. 

Dat is het! De volgende stap in het vinden voor iets op de schouw! Kleurrijk, vol mooie vormen en afbeeldingen en ook nog subtiel gelinkt aan Rotterdam. Ik ben er een tijdje terug met mijn moeder geweest en ik raad iedereen aan om het gebouw te bezoeken. Ze hebben er veel “kramen” met allerlei lekkere producten. Er was toen zelfs een kraam waar ze Flakkeese streekproducten verkochten, wat ik dan wel weer heel grappig vind, omdat mijn roots op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland liggen. Meer info via Markthal.  En op de site 360Rotterdam vind je een 360 graden panoramafoto van de Markthal die ook vanachter je computer laat zien hoe indrukwekkend het kunstwerk is.  

De foto gaan we niet via Werk aan de Muur bestellen. We hebben beiden cursussen amateurfotografie gedaan, dus het lijkt me een goed plan om na de verhuizing een moment te kiezen en de Markthal nog eens te bezoeken, gewapend met fotocamera en statief. Kijken wat we zelf kunnen produceren. Kopen kan altijd nog. Het resultaat volgt in de toekomst vast!

 


Reacties  
0 #1 Dennis 08-09-2016 19:04
Gaat er toch iets van Rotterdam in de woonkamer komen.
8)
Citeer
Plaats reactie