Geef mij Kalmte

God, Geef mij Kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, Moed om te veranderen wat ik kan veranderen en Wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken (gebed Anonieme Alcoholisten).

Doorgaans gaan mijn blogs over positieve dingen die ik meemaak. Maar het ouderschap is niet alleen maar Rozegeur & Wodka-Lime. Afgelopen zondagavond werden wij hier keihard mee geconfronteerd.

Trots op opa Ko

 

Iedere week is Tygo een dagje bij opa Ko en oma Anja, als wij aan het werk zijn. Ideaal, wij schuiven aan het einde van onze werkdag bij mijn ouders aan tafel en nemen met een volle maag ons versleten kind weer mee naar huis. (Opa en oma zijn dan ook versleten, maar dat terzijde.) Toen wij de straat inreden waren Tygo en opa voor het huis bezig om onkruid tussen de stoeptegels vandaan te halen. Kinderarbeid kennen we niet, Tygo doet alle klusjes vrijwillig en met plezier (nog wel).

Tandartstrauma?

Dinsdag brak er een stuk van mijn kies af. Zomaar. Ineens. Ken je dat? Ik niet. Redelijk verbouwereerd belde ik met de telefoniste van de tandartsenpraktijk en samen kwamen we tot de conclusie dat de volgende dag langskomen prima was. "Wat gaat er gebeuren?', vroeg ik. De telefoniste legde uit dat ze gaan proberen om een stuk op de kies te zetten, zodat deze weer heel zou worden. Klonk aannemelijk.

Over eiwitten en koolhydraten

Net voor de jaarwisseling ben ik met Dennis Health Advies Breda binnen gelopen. Gewoon, omdat ik gefrustreerd was dat het afvallen niet goed lukte en we vanuit een klein kroegje (jawel, met bitterballen en glühwein op tafel) op deze winkel keken.We stapten binnen en als ik wilde kreeg ik meteen een intake. 

Ook in ben dus met grote glanzende potten naar huis gegaan. Je kent ze wel, die megabussen met, zo bleek, eiwitten waarvan de etiketten je toeschreeuwen. Die krijg je blijkbaar ook als je niet per se bodybuilder wil worden. Wel in combinatie met een coach, een voedingsschema en een sportschema. En de gemaakte belofte dat ik over drie weken terug zou komen. Ik ben ermee gestart en, dat moet dan ook gezegd worden, na een maand wel mooi 2kg kwijt. 

Vrijdagavond gingen sinds lange tijd de kroeg in en kwamen deze megapotten ter sprake.  Mijn nicht zei: “Allemaal onzin, zoek maar eens op internet naar Keuringsdienst van Waarde.”